Για τα προβλήματα που ανακύπτουν από τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας αναφέρθηκε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση

Τα προβλήματα που ανακύπτουν από τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, όπως αυτά περιγράφονται στην επιστολή του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, επισημαίνει με αναφορά του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Φίλη Νικόλαο.

«Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά, από την πιο μικρή τους ηλικία, εκπαίδευση κατάλληλη για την πνευματική, ηθική και σωματική τους εξέλιξη. Όσο και αν η οικογένεια παραμένει το ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη του παιδιού, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη να βοηθηθεί γιατί υπάρχουν πλέον αντικειμενικές δυσκολίες στο να  μπορεί πια να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του παιδιού για αγωγή και εκπαίδευση. Η Προσχολική Αγωγή είναι ένα  κοινωνικό αίτημα του οποίου η αναγκαιότητα ικανοποίησης, ίσως είναι σήμερα περισσότερο επιβεβλημένη  από ποτέ». Δήλωσε ο βουλευτής.