Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του βουλευτή Ηρακλείου Ι. Μιχελογιαννάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη και την επιτροπή για το φράγμα του Πλατύ ποταμού.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του βουλευτή Ηρακλείου Ι. Μιχελογιαννάκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη και την επιτροπή για το φράγμα του Πλατύ ποταμού με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών κ. Γ. Δέδε.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 08/12/2017 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που συγκάλεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης και παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος και τα μέλη της επιτροπής για το φράγμα του Πλατύ ποταμού, που αποτελείται από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ και Πρόεδρο Α.Σ. Τυμπακίου κ. Τσιμπραγάκη Ευάγγελο, τον Πρόεδρο του Α.Σ. του δήμου Φαιστού κ. Ορφανουδάκη Εμμανουήλ, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Αγ. Γαλήνης και Πρόεδρο Τ.Κ. Αγ. Γαλήνης κ. Φουντιδάκη Εμμανουήλ, τον Πρόεδρο Φανερωμένης και πρόεδρο της επιτροπής διαχείρισης του Φράγματος της Φανερωμένης κ. Θεοδωράκη Γεώργιο.

Στο υπουργείο τους υποδέχτηκαν ο Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου κ. Κοτσώνης Αντώνιος και ο Γεν. Γραμματέας. του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Δέδες Γεώργιος. Συζήτησαν για το φράγμα του Πλατύ ποταμού και τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για να ξεκινήσει το σπουδαίας σημασίας έργο για την Μεσσαρά και όλη την Κρήτη. Ο κ. Μιχελογιαννάκης τόνισε ότι η εκτροπή του Πλατύ ποταμού θα συμβάλει στην αξιοποίηση του κύριου όγκου νερού το οποίο απορρέει από τον Ψηλορείτη και χάνεται στη θάλασσα και υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια κυβικά, το οποίο θα είναι ικανό να αρδεύει τους Δήμους Φαιστού, Γόρτυνας και το Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Βάση των μελετών θα χρειαστούν 2 φράγματα και ένας αγωγός 40 χιλιομέτρων με το κόστος να αγγίζει τα 180 εκατομμύρια ευρώ και ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες έχουν ήδη εγκριθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο υδροφόρος ορίζοντας της Μεσσάρας είναι επιβαρυμένος από τα φυτοφάρμακα και την υπεράντληση, οπότε αποτελεί ζωτικής σημασίας έργο για την περιοχή.