Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, του βουλευτή Ι. Μιχελογιαννάκη, σχετικά με ζητήματα του Τμήματος ΕΦΚΑ Αγροτών Κρήτης

Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αχτσιόγλου, απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, όπου της κατέθεσε μια σειρά από φλέγοντα ζητήματα όσον αφορά το Περιφερειακό Τμήμα ΕΦΚΑ Αγροτών Κρήτης.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τμήματος, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση πολλούς ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ Αγροτών, αφού χιλιάδες συμπολίτες μας, καθημερινά, ταλαιπωρούνται για να εξυπηρετηθούν.

 

Με ιδιαίτερη βαρύτητα, δε, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει προκύψει στη διεκπεραίωση των υπό εκκρεμότητα αιτήσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών, καθότι, δεδομένης της υποστελέχωσης του Τμήματος, οι ώρες που δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπάλληλοι να δέχονται κοινό, είναι ελάχιστες. Χαρακτηριστικά, την ενημέρωσε, ότι τα ίδια τα στελέχη του Τμήματος, ζήτησαν ως βραχυπρόθεσμη λύση, να εφαρμοστεί μειωμένο ωράριο υποδοχής κοινού, ώστε να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμότητες που καθημερινά αυξάνονται. Παράλληλα, ενδεχόμενη λύση θα μπορούσε να δοθεί και από Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που είναι υπερστελεχωμένες, οι οποίες θα μπορούσαν να διεκπεραιώνουν, με ανάθεση, υποθέσεις του ΕΦΚΑ Αγροτών της γεωγραφικής περιοχής τους.

 

Καταλήγοντας, στην επιστολή του, ο βουλευτής, αναφέρει «τα οργανωτικά – διοικητικά προβλήματα του Τμήματος είναι πολλά και κοινά με τα περισσότερα Περιφερειακά Τμήματα Αγροτών,  και θα πρέπει να βρεθεί μια συνολική λύση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων (σε όλο το ΕΦΚΑ Αγροτών υπηρετούν πανελλαδικά περίπου 250 υπάλληλοι, σε σύγκριση με το τ. ΙΚΑ που υπηρετούν περίπου 7000 και το τ. ΟΑΕΕ που υπηρετούν περίπου 1500)»