Χαιρετισμός του βουλευτή Ι. Μιχελογιαννάκη στο 7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής-super market

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, παρευρέθηκε στο 7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής-super market, σήμερα, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, όπου ανέφερε τα παρακάτω στον χαιρετισμό του.

«Θα ήθελα να χαιρετίσω το 7ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής-super market. Το Παγκρήτιο Φόρουμ αποτελεί πλέον ένα σημαντικό θεσμό, μετά από έξι χρόνια διοργάνωσης και την βράβευσή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια να αναδειχθούν τα κρητικά προϊόντα και να βρουν τη θέση  που τους αξίζει στα ξενοδοχεία και στα ράφια των καταστημάτων τροφίμων, ώστε η Κρήτη να αποκτήσει άλλο ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά τους ανταγωνιστές της στον τομέα του τουρισμού, αυτό του γαστρονομικού προορισμού, πρέπει να τύχει της ανάλογης στήριξης και προβολής. Με όχημα τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας και τα αποδεδειγμένα οφέλη που παρέχει η κρητική-μεσογειακή διατροφή, αφού πρόκειται για την καλύτερη δίαιτα πρόληψης ασθενειών που μπορεί να προσφέρει τους μικρότερους δείκτες θνησιμότητας σε παγκόσμια κλίμακα από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνους, με τα αγνά θρεπτικά υλικά και το παρθένο ελαιόλαδο. Ταυτόχρονα, αυτή η προσπάθεια θα διαχύσει τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού σε όλη την κοινωνία. Οι τουρίστες πρέπει γνωρίσουν τα κρητικά προϊόντα και την κρητική κουζίνα, ακόμα και να ενθαρρύνονται να επισκέπτονται τις τοπικές μονάδες παραγωγής και να συνομιλούν απευθείας με τους παραγωγούς, αναπτύσσοντας ένα διαδραστικό πρόγραμμα. Εύχομαι αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει το παράδειγμα και το έναυσμα για πολλές ακόμα.»