Αναφορές στη ΒτΕ του βουλευτή, σχετικά με την αύξηση των χρηματοδοτήσεων του ΥΠΑΑΤ στον τομέα της παραγωγής ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, κατέθεσε δύο αναφορές στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις επιστολές του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, σχετικά με τις οικονομικές ενισχύσεις στον πρωτογενή τομέα παραγωγής ελαιολάδου και επιτραπέζιων ελιών.

Η πρώτη αναφορά είναι σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του ύψους των πιστώσεων για τις Δράσεις 11.1.2. και 11.2.2. του Μέτρου 11 του ΠΑΑ 2014-2020, ώστε να ενταχθούν όλοι οι ισοβαθμούντες υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις και η δεύτερη αναφορά είναι σχετικά με το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη για να γίνει επαναπροσδιορισμός του ύψους και του ποσοστού χρηματοδότησης για τη στήριξη των Οργανώσεων Ελαιοκομικών Φορέων της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο να γίνει αντίστοιχο του ποσοστού παραγωγής ελαιολάδου της Κρήτης και να μην είναι μικρότερο του 35% της συνολικής χρηματοδότησης.