Δελτίο Τύπου σχετικά με την συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όσον αφορά την αντιμετώπιση των καταστροφών στην παραγωγή τομάτας.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, παραβρέθηκε σε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μαζί με εκπροσώπους του αγροτικού κλάδου της Κρήτης, όπου συζητήθηκαν τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα, με έμφαση στο πρόβλημα των καταστροφών των καλλιεργειών τομάτας από το έντομο Tuta Absoluta.

Συγκεκριμένα, μαζί με τον βουλευτή συμμετείχε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κ. Ορφανουδάκης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σητείας κ. Τσιφετάκης Γεώργιος (ο οποίος εκπροσωπούσε και τον πρόεδρο του Α.Σ. Ιεράπετρας κ. Μιχαλάκη), ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κουντούρας Χανιών κ. Χαλκίας και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου κ. Τζιμπραγάκης.

Κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η ένταξη των θερμοκηπίων της Κρήτης σε φιλοπεριβαλλοντικό πρόγραμμα προστασίας από τον κίνδυνο της Tuta, με μελέτη σκοπιμότητας και κόστους, σε συνεργασία με το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε..