Συναντήσεις του βουλευτή Ι. Μιχελογιαννάκη σε υπηρεσίες του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα με την διευθύντρια του ΕΦΚΑ, τον διευθυντή της ΔΕΗ και τον διευθυντή της ΑΑΔΕ

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις σε υπηρεσίες του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στον ΕΦΚΑ, στη ΔΕΗ και στην ΑΑΔΕ.

Κατά τη συνάντηση με την κα Κρικέλη, διευθύντρια του ΕΦΚΑ, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε ότι από το 2017 μέχρι το 2018 έχουν γίνει 330 αρχικές αιτήσεις συντάξεων, ενώ εκκρεμούν 5500 επικουρικές συντάξεις που αφορούν αιτήσεις μετά από το 2015, λόγω λογισμικού.

Στη συνέχεια, κατά τη συνάντηση του βουλευτή με τον διευθυντή της ΔΕΗ Ηρακλείου, κ. Αποστολάκη, συζητήθηκε το ότι έχουν ήδη ενημερωθεί οι δήμοι Βιάννου, Χερσονήσου, Μαλεβιζίου, Αρχανών-Αστερουσίων και Ηρακλείου, όσον αφορά την επιδότηση σε διακοπές ρευματοδότησης που αφορούν νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα. Το κράτος έχει προπληρώσει τα χρήματα του δημοσίου, αλλά τα χρέη αυξάνονται. Παράλληλα, έγινε αναφορά στο γεγονός ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη υπηρεσιακού προσωπικού στη ΔΕΗ Ηρακλείου, αλλά και στην πιθανότητα του να ανοίξει κατάστημα της ΔΕΗ στο κέντρο του Ηρακλείου, με στόχο την προβολή της εταιρίας.

 

Τέλος, κατά τη συνάντηση με τον διευθυντή της ΑΑΔΕ Ηρακλείου, κ. Χαραλαμπάκη, ο κ. διευθυντής ενημέρωσε τον βουλευτή ότι ενώ παρέλαβε 115.000 τίτλους επιστροφής, πλέον, έχουν μειωθεί σε 65.000. Ο κ. Χαραλαμπάκης, επίσης, τον ενημέρωσε ότι έχει τεθεί στόχος αύξησης των ελέγχων κατά 75%, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όσον αφορά σε θέματα προσωπικού της υπηρεσίας, έγινε αναφορά στην υποστελέχωσή της, αλλά και στις μειωμένες αποδοχές των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων της ΑΑΔΕ, σε σχέση με τους παλαιότερους.

 

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα της κάθε υπηρεσίας, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και να βοηθήσει στο έργο τους.