Συναντήσεις του βουλευτή Ι. Μιχελογιαννάκη σε ΟΑΕΔ, ΔΟΠΑΦΜΑΗ και ΠΑΓΝΗ

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, πραγματοποίησε συναντήσεις σε υπηρεσίες του Ηρακλείου, και συγκεκριμένα στον ΟΑΕΔ, στη ΔΟΠΑΦΜΑΗ και στο ΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντηση με τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ στη Ηράκλειο, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, μεταξύ άλλων και για την έλλειψη προσωπικού που σχεδιάζεται να καλυφθεί με εργατικούς σύμβουλους, αλλά και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν υπάλληλοι του ΟΑΕΔ, οι οποίοι εργάζονται υπό ασαφές εργασιακό καθεστώς εδώ και μια δεκαετία, παρόλο που υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για την παραμονή τους στην υπηρεσία.

Στη συνέχεια, στη συνάντησή του με την διευθύντρια της ΔΟΠΑΦΜΑΗ, συζητήθηκε η ανάγκη για λειτουργία νέων δομών, καθότι υπάρχει κίνδυνος να μείνουν εκτός βρεφικών σταθμών έως και 700 βρέφη. Όσον αφορά τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς, ενημερώθηκε για το ότι έχουν εγκριθεί περισσότερα voucher από όσα μπορούν να καλύψουν οι υπάρχουσες δομές, αλλά και για την πρόθεση της υπηρεσίας να προσπαθήσει ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι υπάρχουσες ανάγκες. Παράλληλα, σχετικά με τα voucher, επισημάνθηκε η ανάγκη αλλαγής του τρόπου διαχείρισής τους. Επιπλέον, συζητήθηκε το αίτημα της υπηρεσίας για την περαιτέρω κάλυψη σε στελεχιακό προσωπικό.

Τέλος, στη συνάντησή του με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, ενημερώθηκε για το νέο εξοπλισμό που έλαβε το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του Ακτινοθεραπευτικού, με νέο γραμμικό επιταχυντή, και την αναβάθμιση του Οφθαλμολογικού του Βενιζελείου. Παράλληλα, συζητήθηκε και ο σχεδιασμός του αιτήματος για ψηφιακό αγγειογράφο και ηλεκτροεγκεφαλογράφο. Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΓΝΗ, συζητήθηκε η σοβαρή έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και η ανάγκη επαναξιολόγησης του χρόνο αναμονής στη λίστα των ραντεβού.