Για ένα λειτουργικό, αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Η βάρβαρη πολιτική του μνημονίου, έχει αφήσει στη χώρα και στους πολίτες της βαθιά τα σημάδια της.  Για να καταφέρει ο κ. Σαμαράς να βροντοφωνάξει για το περίφημο “success story”, το οποίο αμφισβητήθηκε και από πολλούς συνομιλητές του, επέβαλλαν αυστηρά φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα, μείωσαν δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες, καταβαράθρωσαν μισθούς και συντάξεις και γενικά τσαλαπάτησαν την αξιοπρέπεια του Έλληνα, για να φράσουμε και στην επίτευξη των περίφημων πρωτογενών «πλεονασμάτων».

Οι συνεχείς φοροεπιβαρύνσης, η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, η «έκτακτη» εισφορά αλληλεγγύης καθώς και όλα τα υπόλοιπα μέτρα φοροεπιδρομών, κατέστησαν την κοινωνία ανήμπορη ακόμα και για τα αυτονόητα. Οι επιλογές τους και η πολιτική που θα ακολουθούσαν συνοψίζονται και στο περίφημο email Χαρδούβελη.

H εναλλακτική φορολογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζει στην αύξηση των εσόδων, με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. Καθώς, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την βίαιη φτωχοποίηση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων, την καταστροφή του κοινωνικού ιστού, και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων αγαθών και του δημοσίου πλούτου, που προωθούσαν έως  σήμερα με πρωτοφανή κυνισμό οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Δεν μπορείς να ζητάς από αυτούς που δεν έχουν. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια διαφορετική και πιο αποτελεσματική οργάνωση των δαπανών, καθώς και μια αποτελεσματικότερη παροχή δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών. Πρέπει επιτέλους να μπει “τέλος” στην “προκλητική φοροασυλία του πλούτου και να οργανωθούν τα δημοσιονομικά με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η επαρκής στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Για αυτό το λόγο εμείς, έχοντας και την πολιτική βούληση λέμε :

  1. Πάταξη φοροδιαφυγής.
  2. Πάταξη λαθρεμπορίου.
  3. Αφορολόγητο μέχρι 12.000 ευρώ.
  4. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ.
  5. Φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αφορολόγητο και προοδευτική κλιμάκωση που δεν πιάνει την πρώτη κατοικία.
  6. Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών με μείωση 35%.
  7. Έλεγχος ενδοομιλικών συναλλαγών
  8. Λίστες Λαγκάρντ, Λιχνενστάιν, εμβάσματα off shore.
  9. Έλεγχος εισροών – εκροών και μοριακοί ανιχνευτές παντού.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν σε όλους ότι ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει το αυτονόητο. Επιδιώκει την δημιουργία  ενός φορολογικού συστήματος απλού, λειτουργικού, σταθερού, πιο αποτελεσματικού και προπαντός πιο δίκαιου.