Τα 8 μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας

Η επιβολή μέτρων εξοντωτικής λιτότητας σε μια οικονομία που βρισκόταν ήδη σε ύφεση, ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε αδιέξοδο. Κι αυτό ήταν κάτι που το είχαμε  επισημάνει από την αρχή. Τα μνημόνια όχι μόνο δεν θεράπευσαν τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αλλά επιτέθηκαν και στα ελάχιστα υγιή της κύτταρα. Στράφηκαν ενάντια στον ιδιωτικό τομέα με ένα θανατηφόρο συνδυασμό υπερφορολόγησης, κατάρρευσης της ζήτησης και ασφυκτικού περιορισμού της ρευστότητας. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν στο διάστημα αυτό δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και να χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες  θέσεις εργασίας.

Τα πρώτα μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας :

  1. Απλοποίηση δανειοδότησης επιχειρήσεων.
  2. Σταθερό φορολογικό.
  3. Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας.
  4. Ενδιάμεσος φορέας για ιδιωτικό χρέος.
  5. Αναβάθμιση επιτροπής ανταγωνισμού.
  6. Παρατηρητήριο τιμών.
  7. Αναμόρφωση πτωχευτικού δίκαιου.
  8. Γρήγορη απονομή δικαιοσύνης.

Με αυτά τα πρώτα μέτρα είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσουμε την δυνατότητα της επανεκκίνησης στην πραγματική οικονομία,  αίροντας την ασφυκτική καταστολή που της έχει επιβληθεί από φόρους και πρόστιμα που δεν είναι δυνατόν να πληρωθούν.

Εμείς πιστεύουμε ότι, δίνοντας όραμα και προοπτική στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής και ιδιαίτερα στις νέες και στους νέους που επιθυμούν το «επιχειρήν», μπορούμε ξανασηκώσουμε την Ελλάδα, να επανεκκινήσουμε την οικονομία.

Με συλλογικό όραμα, σχέδιο και ελπίδα, μπορούμε να ξαναφέρουμε στο τόπο μας την ανάπτυξη.